Vrakkerveld 7
6002AZ
WEERT
tel. 0495-535850

We mogen weer. Na een verlengde winterstop van totaal 10 weken, mochten de groenwitten weer het veld op. De eerste wedstrijd van 2022 was in Boshoven tegen ODA. Gelukkig mocht er ook weer publiek aanwezig zijn en was de supportersvereniging ook weer aanwezig.

Afwezig: Iwan, Henri, Striep, Jos, Maikel, Gwen, Peter W, Paul Z
Inleen: -

Onder voorzichtig winterzonnetje werd er afgetrapt op een drassig veld. Vanaf de aftrap hadden de boys het lastig, passes gingen niet en verloren steeds snel de bal.

Het eerst gevaar kwam van ODA, vanaf rand 16 werd en richting Rob geschoten maar deze ging net langs.
Met Kets als laatste man, was zijn drang naar voren niet veranderd. Met een solo vanaf eigen 16 stoomde hij op richting het doel van ODA, al slalommend bereikte hij de 16 aan de andere kant en schoot de bal diagonaal binnen, 0-1.

ODA bleef aandringen en al vrij snel lag de gelijkmaker in het net. Rob en de aanvaller van ODA gingen gelijk naar de bal, maar de bal bleef hangen en kon daarna makkelijk in het lege doel worden geschoten, 1-1.

Ben V had nog goede kans, maar kreeg de bal niet goed onder controle.

De boys hadden het lastig om eruit te komen, passes kwamen niet goed aan, waren niet fel genoeg. Het was een net te lange winterstop. ODA bleef de druk er vol op houden.

Vlak voor rust kwam de voorsprong voor ODA. Binnen de 16 ging de aanvaller makkelijk om de verdedigers heen om vanaf de achterlijn Rob in de korte te verrassen, 2-1.

Na even bijgekomen te zijn in de rust, gingen de groenwitten de 2de helft vol goede moed in.

Na een vrij onschuldige schouderduw van Kets was er ineens veel commotie waarbij de scheidsrechter beide van het veld stuurden.
In de 10 tegen 10 situatie kreeg ODA nog een goede kans, de aanvaller van ODA stond na voorzet vrij rond de penaltystip en had zijn doelpunt al geteld. Rob zorgde met en snoekduik en goede redding dat het corner werd.

Even later was het wel raak voor ODA, hun aanvaller draaide makkelijk weg en na 2 man omspeelt te hebben, schoot hij hard in, 3-1.

Bij een van de weinige aanvallen in de 2de helft, kreeg Tup de bal aan de linkerkant van het veld en gaf een voorzet. De keeper had moeite met de bal en liet deze weer los, Ben V was in de buurt om deze rustig in te schieten, 3-2.

De boys kwamen iets beter in hun spel, maar hadden het vooral lastig met de bal en zichzelf.
Doordat de zon iets meer was schijnen, was het veld iets drassiger geworden. Een harde terugspeelbal gleed onder de voet van Rob door en rolde het doel in, 4-2.

Een vrije trap van Roald kwam bij Frietje terecht, aan de zijkant van de 16 omspeelde hij 2 man en schoot de bal hard in de lange hoek, 4-3.

Zo bleven de doelpunten aan beide kanten vallen. De boys gingen nog op jacht naar de gelijkmaker.
Met een kleine scrimmage voor het doel van Rob, eerst tegen Rob, toen tegen Frank en uiteindelijk door Ben weggehaald, kwamen we nog goed weg.

Even later slalomde de aanvaller van ODA toch weer door de verdediging en kon de 5-3 binnenschieten.

Niet lang daarna viel dan ook het eindsignaal. Na het verlies moeten de boys ook nog douchen onder een lauwe douche waarbij het buiten ook nog warmer was dan binnen.

Volgende week kunnen we weer revanche nemen met de thuiswedstrijd tegen DFO’20.