Molenakkerdreef 101
6003BD
WEERT
tel. 0495-536251

Op een druilerige zondagmorgen heeft Eindse Boys 4 de volgende stap gezet richting het felbegeerde kampioenschap. Nummer 4 Laar werd met 1-5 verslagen. Ondanks de regenval hoefde de thuisploeg geen handdoek mee te nemen, ze waren namelijk al afgedroogd door EB4. Laar, dat een wisselvallig seizoen draait maar de laatste weken in goede vorm stak, maakte eigenlijk nooit aanspraak op de overwinning en werd overtuigend aan de kant gezet door de Boys uit D'ind-j.

Vanwege de hevige regenval en vroege aanvangstijd van de wedstrijd (half 10) werd op zaterdagavond en zondagmorgen de voetbal.nl app regelmatig ververst. SV Laar beschikt echter over meerder kunstgrasvelden waardoor de wedstrijd toch plaats kon vinden. EB4 had zijn spelers voor het eerst dit seizoen compleet, maar nu ontbrak succescoach Joris waardoor de bingokaart nog steeds niet vol is. Waaltje nam de honneurs waar en dat dus met verve. Stef maakte zijn terugkeer onder de lat na een heel assortiment aan blessures. Niemand was vergeten de klok vooruit te zetten, alleen Stef H. moest nog vanuit de hoofdstad zijn weg vinden naar het Sportcomplex in Weert.

Vol goede moed trotseerden de groen-witten het barslechte weer. Net als Nederland - Frankrijk op de vrijdag ervoor, was het vrij gauw duidelijk wie er ging winnen. Binnen een minuut of 10 had topscorer Paul er al 2 in het netje liggen. Het middenveld van Laar wist niet wat het met de loopacties van Paul en Nick aan moest waardoor het open huis was in de openingsfase. Laar zelf kon daar weinig tegenover stellen en creëerde slechts enkele halve kansen waarbij Stef alert was. Na een goed half uur schoot Paul nog een vrije trap tegen de touwen waarmee hij voor de 0-3 tekende. Ruud, Frank en Bram lieten enkele goede mogelijkheden op meer liggen, maar dat de wedstrijd gelopen was, was vrij duidelijk. Bij de thuisploeg maakte interne onvrede zich meester van de ploeg waardoor Laar de 1e helft met 9 man eindigde omdat er 2 spelers de brui aangaven. De scheids besloot voor de rust te fluiten en de groen-witte aanvalsmachine mocht even uit de regen en genieten van een warm bakje thee.

Ondanks de personele problemen bij Laar werd er toch afgetrapt voor de 2e helft, weliswaar zonder grensrechter voor de Weertenaren. Met 11 tegen 10 ging Eind op zoek naar meer treffers. Nick tekende met een goede actie en dito geplaatst schot voor de 0-4. Hierna arriveerden de reservetroepen voor Laar waardoor het weer elf tegen elf werd. Eind had heel even moeite met het terugvinden van de organisatie waardoor Laar even aandrong. Met een zondagschot maakte de thuisploeg zelfs nog een eretreffer. Daarna werd EB4 weer wakker en voerde men het tempo weer op. Vooral Remco had alle ruimte aan de linkerflank en op zijn diepgang had de thuisploeg geen antwoord. Goals bleven echter uit. De keeper van Laar was meermaals een sta in de weg voor de Boys. Nick tekende uiteindelijk voor de 1-5 eindstand met een geplaatst schot in de lange hoek. Hiermee was het verzet van Laar definitief gestaakt. EB4 speelde zonder wat weg te geven de wedstrijd uit en zat voor 12 uur al aan het welverdiende overwinningsdrankje. Nederweert-Eind blijft dromen van een kampioenschap voor EB4, dat steeds dichterbij lijkt te komen.

De komende wedstrijden volgen er enkele confrontaties met de laagvliegers uit de competitie. Dat deze ploegen zeker niet onderschat mogen worden bleek maar weer in de uitwedstrijd tegen Neerkandia en de thuiswedstrijd tegen Heythuysen, toen er ternauwernood 3 punten veroverd werden. Neerkandia is aankomende zondag ook de eerstvolgende opponent. EB4 rekent weer op de support van het legioen om ook deze horde te overkomen!