Kaaskampweg 4
6004RT
WEERT
tel. 0495-536566

EB4 heeft afgelopen zondag een mijlpaal bereikt. Door met 0-6 te winnen van DESM 6 staat men momenteel op precies 100 doelpunten. Tevens hebben de groen-witten ook de minst gepasseerde defensie. Tel die 2 bij elkaar op en je weet waarom EB4 op titelkoers is. Nadat men in de eerste competitiehelft regelmatig moeite had om de 0 te houden is dat nu al 3 wedstrijden op rij gelukt.

Daar zag het niet altijd naar uit. Met een uitgedunde selectie (beide Robs waren afwezig) zette men al vroeg koers richtin de Moeesdiek. Ondanks het vroege tijdstip hoefde er geen boetes uitgedeeld te worden. De Boys lopen de laatste weken zelfs zo strak in het gelid dat de bodem van de boetepot al in zicht begint te komen. Toen er om half 10 afgetrapt werd bleek echter dat EB4 nog niet helemaal wakker was. Binnen enkele minuten stond de spits van DESM 1 op 1 met Stef, die zijn doel echter goed schoon hield. Daarna controleerde EB4 de wedstrijd wat beter maar had het moeite met het kurkdroge kunstgrasveld en ontbrak de finesse. Toch kwam men nog in de 1e helft op 0-1 via Nick. Verder werden er enkele flinke kansen gemist en kenmerkte de 1e helft zich vooral door balverlies.

In de rust werden er enkele aanpassingen gedaan. Roy kon niet verder vanwege een lichte blessure waardoor Stef back werd en Frank middenvelder. DESM wist zich geen raad met de nieuwe veldbezetting van het 4e. De groen-witte tornado raasde over de thuisploeg heen en creeërde kans na kans. Het vizier stond zoals vaker niet op scherp, waardoor het lang duurde voordat EB4 afstand nam. Het gebruikelijke lijnvoetbal nam weer eens de overhand, het leek wel alsof er een straf stond op doelpunten maken want de voorhoede van EB4 weigerde de trekker over te halen. Ook had de doelman van DESM enkele uitstekende reddingen in huis op o.a. een vrije trap van Paul en een schot van Ruud. Uiteindelijk bracht de scheidsrechter verlossing door de bal op de stip te leggen toen Bram onderuit gehaald werd. De spits ging zelf achter de bal staan, stuurde de keeper de verkeerde kant op en tekende voor 0-2. DESM leek het daarna wel te geloven waardoor het 4e in rap tempo nog meer kansen bij elkaar speelde. Bram maakte ook de 0-3 en Nick maakte even later met een bekeken lobje de 0-4. Remco maakte na rush van achteruit met een puntertje de 0-5. Bram zorgde met zijn 3e treffer voor het slotakkoord met de 0-6 en tevens 100e EB4 treffer. Die laatste goals was een breiwerk van jewelste. Ruud en Bram speelde in de 5 meter nog 3x na elkaar over waarna de bal via de keeper met een slakkengang over de lijn rolde, exemplarisch voor het aanvalspel van het 4e. Achterin hadden de Boys het de 2e helft goed onder controle en zo kon men dus geduldig wachten tot er voorin eindelijk wat met de kansen gedaan werd. Het geduld werd aardig op de proef gesteld maar uiteindelijk bond EB4 ook DESM6 voor de 2e maal probleemloos aan de zegekar.

Met deze overwinning komen de Boys op matchpoint voor de titel. Bij winst in de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Neerkandia is men praktisch niet meer te achterhalen. EB4 gaat dan met 6 punten voorsprong de laatste 2 wedstrijden in en heeft een doelsaldo dat een flink pak beter is dan dat van de naaste belagers. Geen officiële titelwedstrijd dus maar wel een kans om officieus kampioen te worden. De titelkoorts wordt al aardig voelbaar inmiddels en de champagne wordt al voorzichtig koud gezet. EB4 hoopt dan ook dat de fans in grote getalen komen kijken op 7 mei want eerst heeft men een weekje rust. Mocht Meijel in die week nog punten laten liggen dan is er tegen Neerkandia al kans om echt voor de titel te spelen. De aankomende tegenstander moet echter niet onderschat worden want in de uitwedstrijd piepte en kraakte het flink bij EB4 en werd er krap met 1-2 gewonnen. Tevens versloeg laagvlieger Neerkandia de buren uit Meijel recentelijk nog. Dit hielp EB4 toen nog steviger in het zadel maar nu zullen de Boys dus zelf deze reuzendoder ook nog moeten verslaan.