OSPEL
tel. 0495-633060

Afwezig: Tup, Frank
Inleen: Robert Stultjens, Pieter van Gog

Daar uw verslaggever vorige wedstrijd niet aanwezig was, is er geen verslag van RKSVV – Eindse Boys, einduitslag is 1-0 en hoogtepunt van de wedstrijd is dat Gwen klein beetje ruzie had. Maar dat is allemaal van horen zeggen.

De Groenwitten staan aan de vooravond van Champions League weekje. Vanavond (donderdag) uit tegen RKSVO, zaterdag thuis tegen Sportclub Leeuwen en maandag thuis tegen RKSVV. De coaches moeten komende dagen dus goed opletten en tactisch wisselen om zoveel mogelijk spelers fit te houden.

Voor vanavond gingen de Boys voor poging 2 naar RKSVO. Vorige keer werd tijdens de warming up de wedstrijd afgelast vanwege de vorst, dus op naar Ospel. Dit keer met regen en miezer.

Na de warming up stonden de elftallen klaar om te beginnen, maar was het zoeken naar de scheidsrechter die niet was komen opdagen. Dus was het zoeken naar een scheidsrechter.
Na 5 minuten wachten werd er iemand gevonden die deze wedstrijd zou kunnen fluiten, dus konden we eindelijk gaan beginnen.

Vanaf de aftrap zaten de boys er goed op, er werd veel druk naar voren gezet.

Na 10 minuten werd na een goede 1 – 2 tussen Ben en Robert een steekbal gegeven door Robert naar Peter. Peter kon doorlopen naar de keeper en eindelijk, eindelijk, ein-de-lijk de bal in net schieten, dit bracht de voorsprong op 0-1 en Peter in de statistieken.

Hierna golfde het spel op en neer en leden bij partijen veel balverlies.
Na slorig balverlies kon de aanvaller van Ospel doorlopen en de vanaf de rand 16 schieten, de bal werd nog van richting veranderd waardoor Rob er niet meer bij kon, 1-1.

De boys kregen tegen eindelijk van de eerste helft nog een vrije trap aan de zijkant van de 16. Voorzet ging gevaarlijk richting 2de paal en door Ospel van de doellijn gekopt.

Met een 1-1 ruststand zochten de boys de kleedkamer op. Na een aantal tactische wissels begon de 2de helft.

De boys gingen vol in de aanval en Ospel stond met de rug tegen de muur. Vrijwel direct na rust liet Maikel de bal lopen waardoor Peter kon doorlopen, met een breedtepass op de inlopende Ben kon Ben ineens schieten maar het schot ging net naast.

Niet veel later kregen de groenwitten een corner, deze werd net voor de eerste paal weggekopt en de herkansing werd door keeper weg gestompt.
Maikel had nog een goed schot van hoek 16 maar ging net naast.

Ospel had moeite met de druk van de groenwitten en gingen er steeds harder in. Maar de boys konden de druk hoog houden.

Een corner werd doorgekopt en Robert had een leep kopballetje maar ging tegen de paal.
De paal stond daarna de boys ook in de weg, na een goede aanval vanaf de linkerkant werd de bal naar de rechterkant gebracht, John kon aanleggen en de bal ging via de paal in de handen van de keeper.

Na een goede steekpass kon Peter zich langs 2 verdedigers wurmen en werd door beide verdedigers onderuit getrokken, wat een loepzuivere penalty moest zijn, werd een achterbal.

Tegen het einde van de wedstrijd ging John goed door op een steekpass maar de keeper was er eerder bij waarbij deze eerst buiten de 16 hands maakte en vervolgens John omver beukte. Uit de vrije trap die volgde ging het schot in de muur.

Ospel had weinig te vertellen de 2de helft en op een paar spaarzame uitbraken waren ze niet gevaarlijk.
Nadat het eindsignaal volgde  waren de boys teleurgesteld, deze wedstrijd had een 3 punten wedstrijd moeten worden voor de boys, maar vertrokken met een schamele punt uit Ospel.

De boys mogen nu een dag rusten en zaterdag weer paraat staan met de thuiswedstrijd tegen Sportclub Leeuwen.

Statistiek na 15 wedstrijden
4 doelpunten: John Donkers
3 doelpunten: Nick Strijbos
2 doelpunten: Mark Rietjens
1 doelpunt: Maikel Janssen, Johan van de Loo, Rob Strijbos, Rob de Wit, Robert Stultjens, Peter Wullems