Baldessenweg 1 C
6034RN
NEDERWEERT-EIND
tel. 0495-632618

Afgelopen zondag heeft Eindse Boys 4 een nieuwe zege geboekt. Thuis werd er krap gewonnen van laagvlieger Heythuysen. Na een 2-12 overwinning in de uitwedstrijd werd er een makkelijke ochtend verwacht. Niet bleek minder waar. De Boys moesten alle zeilen bijzetten om de bezoekers achter zich te laten.

Na een klinkende zege op Ospel en puntverlies van RKMSV was men goedgemutst bij EB4. Zeker met het aankomende affiche tegen Heythuysen op het programma. De bezoekers hadden zich eerder dit seizoen gewillig laten afslachten door een hongerig Eindse Boys. De eerste voortekenen dat het deze keer een stuk moelijker zou worden openbaarden zich snel. Joris was door vader Mat onder druk gezet om Kets af te geven aan 35+. Ook keeper Stef was weer afwezig, dit keer omdat hij op zijn bol geveegd was in de Brouwer. De ongelukkige doelman wacht nog steeds op zijn rentree onder de lat. Volgende week zal hij er weer bij zijn, maar dat zei hij de afgelopen 2 weken ook al dus de trainers van EB4 zijn hier niet gerust op tot Stef aanstaande zondag om 09:30 in zijn gele pekske onder de lat staat in Laar. Zaterdag veteraan Nick van Eijk verving Stef onder de lat.

Dat de tegenstander onderschat werd, werd al vroeg duidelijk. Een gezapige warming up werd gevolgd door een stroef begin. Al vroeg keken de Boys tegen een onverwachte achterstand aan. De reparatiewerkzaamheden konden al vroeg begonnen. Heytse was echter zo vriendelijk om Dind-j een handje te helpen hierin. De verdediger in het blauw schoof de bal zo bij Bram in de voetjes en de spits pakte dit cadeautje gewillig uit. Hierna volgde er een kansenregen voor EB4 waarbij men in de voorhoede het vizier niet op scherp had staan. Grote kansen waren niet besteed aan Bram, Ruud, Nick en Paul. Vervolgens stonden alle elf de spelers van EB4 er bij te kijken hoe de bezoekers de 1-2 maakten. Dit deed de onderlinge sfeer, op z'n zachtst gezegd, niet veel goeds. Ook na de 1-2 ging Dind-j vrolijk door met het professioneel verkwanselen van goede kansen. Toen sterspeler en topscorer Paul ook nog uit de wedstrijd geschopt werd nogmaals duidelijk dat het een lange ochtend zou worden voor EB4.

In de rust werden onderlinge frustraties uitgesproken en sprak men het vertrouwen uit dat EB4 dit blauw-witte varkentje nog wel ging wassen. De groen-witten voerden de daad bij het woord en herstelde na rust binnen een minuut of 10 de opgelopen schade uit het eerste bedrijf. Bram zorgde met een intikker en bekeken schuiver voor een 3-2 voorsprong. De moed leek Heytse hierbij ook gauw in de schoenen te zakken. De een na de andere speler raakte vermoeid of geblesseerd. De wedstrijd bleef daarna van hetzelfde laken een pak: EB4 valt aan, mist dikke kans, Heytse bouwt op en raakt bal kwijt, EB4 countert, mist dikke kans, etc, etc, etc tot aan de 90e minuut. Omdat de Boys verzuimden de wedstrijd in het slot te gooien bleef het billenknijpen. Heythuysen werd mondjesmaat gevaarlijk maar maakte nooit echt aanspraak op de overwinning. Na 90 minuten voetballen tegen Heythuysen en vooral zichzelf vond de scheids het welletjes. Jos Stals, arbiter van dienst, kon het gepruts in de voorhoede van EInd niet meer aanzien en blies op zijn fluit. Met weer een overwinning op zak slaakten de Boys een zucht van verlichting. Een kraning Heytse werd puntloos terug naar huis gestuurd.

Na de wedstrijd werd er nog lang nagesproken over het vertoonde spel. Vooral Rob en Bram konden het er niet over eens worden wie er nu het slechtste was op deze zonnige zondag. Een feit was zeker dat niemand zich had kunnen onderscheiden en vooral dat het volgende week tegen Laar een stuk beter zal moeten. Dan wordt er al op het onchristelijke tijdstip van 09:30 afgetrapt. De Weertenaren werden in thuiswedstrijd met 4-0 verslagen maar dat dit geen garanties biedt voor de toekomst bleek maar weer tegen Heytse.