Moostdijk 4
5758PV
NEERKANT
tel. 077-4662742

Eindse Boys 4 heeft afgelopen zondag een moeizame overwinning geboekt op hekkensluiter Neerkandia. In Neerkant waren 2 doelpunten in de eerste helft voldoende om de overwinning over de streep te trekken. De wedstrijd kende 2 verliezers: Neerkandia 4 en de paar toeschouwers die tijd hadden vrij gemaakt op deze zonnige zondag om te komen kijken. Waar de groen-witte aanvalsmachine de afgelopen weken op volle toeren draaide, zat er behoorlijk wat zand in de motor deze week.

EB4 miste tegen Neerkandia enkele sterkhouders. Kets moest klussen, Nick was een weekendje weg en Sjors mocht mee met EB2. Daar waar ze heel blij met de jongeling die net terug was van een blessure. Hij vierde zijn comeback op het veld door zijn maaginhoud naast het veld te deponeren. Het gemis van deze sterren werd opgevangen door veteranen Striep en Ben, waarvan Striep zelf de volle 90 minuten volmaakte. EB4 wil Matje Koppen de rest van 35+ vriendelijk bedanken voor het mogen lenen van 2 van hun sterspelers.

Op het eerste aanzicht leken alle omstandigheden aanwezig voor weer een flinke monsterscore van EB4: een tegenstander die onderaan de ranglijst bungelde, een lekker najaarszonnetje en een groene grasmat. Dat de mannen van DIndj niet op z'n scherpst waren bleek echter al vroeg: Man in vorm en doelpuntenkanon Paul versliep zich en kwam net op tijd voor de aftrap in Neerkant aan. Hij mocht echter zijn trainingspak aanhouden en de taak als vlagger op zich nemen. Een groot contrast voor de speler die vorig seizoen nog een van de sterkhouders van het vlaggenschip van EIndse Boys was en in die hoedanigheid zelf in Dagblad de Limburger stond. Zo zie je maar: bij EB4 is niemand groter dan het team.

Paulus.PNG
De voorbereiding van het team van Trainersduo Koppen/De Waal liet dus te wensen over. Gelukkig was Neerkandia niet te beroerd om de Boys een eindje op weg te helpen. Het was duidelijk dat SInterklaas al in het land was want de thuisploeg gaf EB4 zo maar 2 doelpunten cadeau. Bij de eerste treffer zette Stef goed druk op de doelman van Neerkant die de bal verspeelde. Bram kon profiteren en schoof de bal in het lege doel. 1-0 voor Dind-j en dit leek opmaat naar meer. Eind kwam voetballend echter heel beroerd voor de dag. Slordigheid en haast waren de toverwoorden van deze zondag. Neerkandia liet zich inzakken en had liet EB4 het spel maken. Met deze favorietenrol hadden de groen-witten deze zondag wat moeite. Voetballend werden er slechts enkele halve kansen gecreeerd. Neerkandia stak echter nogmaals de helpende hand toe. Een lange bal van achteruit werd slecht inschat. Frank was er als de kippen bij om de bal op te pikken, voor de keeper behield hij het overzicht en stelde Bram in staat om de 2-0 binnen te prikken. De doelpunten waren een van de weinige hoogtepunten in een gezapige eerste helft. Neerkant was niet bij machten om het Eind achterin echt moeilijk te maken en Dind-j had niet de scherpte die het in de andere weken tentoonstelden. Al met al kon men toch redelijk gerust aan de thee in de rust.

De vermaarde succestrainers van EB4 waren er nog niet gerust op. Ze hadden al laten zien niet tevreden te zijn met het vertoonde spel. Roy werd nog voor rust onvoorbiddelijk geslachtofferd om een statement te maken. Dit kon echter niet voorkomen dat de 2e helft een slecht vervolg werd van de 1e helft. Een beetje zoals The Hangover 3, deel 2 was al niks dus waarom nog een vervolg? Zo ook deze wedstrijd. Neerkandia deed nog iets terug toen een vrije trap van een meter of 40 op goed geluk richting het doel van Stef geslingerd werd. De doelman moest het antwoord schuldig blijven en de 2-1 stond op het bord. Zo werd het alsnog billenknijpen voor de Boys. Neerkandia ging op wilskracht op zoek naar de gelijkmaker en EB4 sprong in de omschakelijk zeer slordig om met de mogelijkheden. Het 4e verzuimde de wedstrijd definitief in het slot te gooien: Frank kopte voor open doel naast en miste op aangeven van Paul ook nog een royale kans. Rob de Wit speelde een 3 tegen 2 situatie belabberd uit door zelf van 20 meter op goal te schieten en Remco trof het aluminium. Ruud was in de 2e helft in geen velden of wegen te bekennen en bij de ene goede actie die hij in huis had speelde hij zijn broer op kruishoogte aan. Toen de leidsman van dienst na 90 minuten + blessuretijd eindelijk op zijn fluit blies slaakten de Boys een zucht van opluchting. Trainer Joris: "wat ik vandaag heb gezien deed pijn aan mijn ogen. Ik denk dat ik maandag even naar Pearle ga want ik denk dat ik 3 sterktes achteruit ben gegaan door deze wanvertoning." Trainer Rens leek er minder om te malen: "3 punten zijn 3 punten en neuken is neuken. Telt evengoed".

Een kratje koude Jupilers later was de wedstrijd zo goed als vergeten en kon er al smakelijk gelachen worden om de geleverde prestatie. Volgende week neemt men het thuis op tegen Sportclub Irene in kader van de beker. De Cupfighters van EB4 treffen in de Tegelse ploeg een tegenstander van formaat die nog ongeslagen is in de competitie. Een krakend affiche dus waarbij de winner doorgaat en de verliezer gelijk klaar is. Komt dat zien!

Omdat voor de wedstrijd tegen Laar uw verslaggever geen persaccreditatie is verleend is voor deze wedstrijd helaas geen verslag beschikbaar. De doelpuntenmakers zijn wel verwerkt in het onderstaande klassement dat nog steeds door de captain wordt aangevoerd.