Houwakker 31
6035PK
OSPEL
tel. 0495-633060

Na de laatste wedstrijd gespeeld te hebben op 11 oktober 2020, mochten de mannen na 50 weken weer de wei in. Na vorig seizoen als koploper te zijn geëindigd heeft de KNVB een complete wisseling gemaakt de van indeling. De eerste wedstrijd was gelijk de derby tegen Ospel.

Afwezig: Tup, Frietje, Striep en Peter W

Inleen: -

Met een goed gevulde bank, waardoor er geen plek meer was voor Mat en Ben, werd er bij Ospel afgetrapt op veld 1. Het zonnetje scheen nog lekker en de boys begonnen direct goed aan de wedstrijd. De supportersvereniging had ook weer zin om te kijken
(of waren blij dat ze thuis weer weg konden op zondagochtend) en was met een flink aantal afgereist naar Ospel.

Vanaf de aftrap volgde direct een grote kans. Met een goede steekpass werd Frank weggestuurd, zijn voorzet kwam bij de inglijdende Henk maar kwam de paal terug het veld in. In de rebound schoot Kets over. De toon werd direct gezet voor de groenwitten.

Het lukte ons goed om Ospel vast te zetten op hun helft door continu druk te zetten. Er werd goed samengespeeld maar hadden soms moeite om te bal goed aan te nemen. Roald neemt dit ook gelijk mee in de komende trainingen. De boys hadden veel balbezit maar grote kansen leverde dit niet op. Een afstandsschot van Roald na goed samenspel werd gepakt door de keeper.

Na een kleine solo werd Kets op rand van de 16 gevloerd. De vrije trap die volgde werd door Maikel hard in de muur geschoten en rebound ging met een rollertje naar de keeper.

Ongeveer 10 minuten voor rust werd Henk, na een goede voorzet van Kets, binnen de 16 in de rug gelopen. De scheidsrechter ging eerst controleren waar Henk werd geduwd en gaf toen toch strafschop  (Henri had dit vanaf de dugout al lang gezien en gaf dit even luidkeels aan bij de scheids). Kets ging achter de bal staan en schoot hard en onberispelijk binnen, 0-1.

De boys bleven goed druk zetten en na een goede tikkie takkie aanval schoot Roald over.

Een lange bal van Geert werd op rand 16 geraakt met de hand. De vrije trap werd door Kets langs de muur maar ook net langs de paal geschoten. Met een 0-1 ruststand mochten de mannen even bijkomen met een veel te hete thee. De coaches wisselden direct door. Rob Scheurs moest weg en werd vervangen door Jos Stals.

De 2de helft ging verder waar de eerste helft eindigde. Ospel werd goed vastgezet op eigen helft en dat resulteerde in paar goede kansen. Tim schoot de bal maar net over en een aantal schoten gingen naast of werden gepakt. Uit een van de spaarzame aanvallen van Ospel kregen de boys de bal niet goed weg. De speler ging door naar Jos, waar Jos de bal goed speelde en hun speler viel. De scheidsrechter wees naar de penaltystip. De groenwitten gingen nog in protest, maar zonder VAR lukte dat niet. Jos ging er goed voor staan maar de penalty werd hard overgeschoten. De coaches zagen dat de boys het wat lastiger kregen en wisselden dan ook door.

Er werd goed samengespeeld en de koud ingevallen Jloo kon alleen door naar de keeper. Jloo schoot feilloos binnen maar raakte daarna ook de keeper die geblesseerd op de grond bleef liggen, gelukkig bleef het doelpunt staan, 0-2.

Ospel kwam wat beter in hun spel en kregen ook meer kansen.

Een corner van Ospel werd niet goed weggewerkt, waardoor Ospel een grote kans kreeg op de aansluitingstreffer, maar deze werd overgeschoten.

De boys bleven ondanks de schoonheidsfoutjes goed voetballen. Met een paar goede combinaties werd Ben Vossen richting keeper gestuurd en schoot de bal in het net, 0-3. Na fout wegwerken van de verdediging kon spits van Ospel 1op1 door naar Jos, Jos durfde met gevoelige knie niet uit te stappen en kon de bal niet tegenhouden, 1-3.

De groenwitten werden slordig en Ospel kreeg een paar grote kansen. Bij een scherpe aanval van Ospel had hun speler teveel tijd nodig alleen voor Jos en kwam niet tot een schot en de bal kon worden weggewerkt. De 3 punten gingen dan ook verdiend mee terug naar Eind.