Baldessenweg 1 C
6034RN
NEDERWEERT-EIND
tel. 0495-632618

De 3de thuis wedstrijd op rij voor de boys. Diem had op het bord veld 4 geschreven, vanwege de dichte mist waren we verbaast dat we een veld 4 hadden. Maar na enige beraad werd het toch veld 2. Met 4 graden op de thermometer was het goed te merken dat de herfst nu begonnen is. Met een waslijst aan geblesseerden waren de coaches blij dat er nog genoeg man overbleven om de wedstrijd te spelen.

Afwezig: Geert, Iwan, Roald, Jos (allen geblesseerd), Henri (onbekend) en Frank M (halve marathon lopen in Eindhoven)
Inleen: -

Gelukkig was de supportersvereniging ondanks de kou weer een grote getalen aanwezig.

Op veld 2 klonk om stipt 9.45 het beginsignaal.
De eerste 15 minuten was het vooral aftasten aan beide kanten. De boys vonden elkaar wat lastiger maar daarna ging het gelukkig steeds makkelijker. En kwamen er voor beide partijen meer kansen.

Een goed schot van Kets werd door hun keeper uit de hoek getikt.

Frietje, kreeg de bal na scherpe steekpass van Kets. Na een goed schot wat tegen de touwen ging, werd het doelpunt, na enig beraad tussen scheidsrechter en grensrechter toch afgekeurd.

Nadat de een corner van DESM half werd weggewerkt kreeg aanvaller van DESM een goede kopkans. Rob stond op de goede plek en kon deze makkelijk vangen. Rob kreeg het daarna toch wat drukker. Een goed schot van DESM werd met moeite over de lat getikt.

Henk kreeg de grootste kans op de 1-0, maar zijn vallende schot kwam tegen de keeper aan.
Kets had ook iets moois in gedachte. Een goede voorzet van Maikel nam Kets in 1x op zijn slof, maar zijn vlammende schot ging hard naast.

Uit de tot dan toe spaarzame uitbraken mocht middenvelder van DESM doorlopen naar rand 16 en schoot de bal diagonaal langs Rob het doel in 0-1.

Een minuut later kreeg Kets kans op de gelijkmaker, uit een vrije trap schoot Kets de bal goed richting paal, maar de keeper van DESM zat er weer goed bij en verwerkte de bal tot corner. De afvallende bal uit corner kwam bij Edje terecht en probeerde het met een mooie curve bal richting kruising, maar ging net over.

Na een goede steekpass van Kets kon Henk doorlopen, maar aarzelde net te lang zodat de keeper op tijd was.

Met een 0-1 ruststand ging de boys in beraad hoe ze de 2de helft in moest gaan. De 2de helft begon onder een doorkomend zonnetje.

Bijna direct vanaf de aftrap konden de boys richting vijandelijk doel gaan. Kets stoomde op en met een droge knal ging de bal in het net, 1-1.

Na de aftrap verloor DESM de bal snel, Kets gaf de bal aan Frietje en wurmde zich op de achterlijn langs de verdediger en schoot de bal in de korte hoek, 2-1.

Even daarop hadden de boys een tegenvaller, na een loopactie greep Striep naar zijn hamstring en kon dus direct wisselen. De in de rust gewisselde Edje kon weer het veld in.

De tandem Kets – Frietje begon op stoom te komen. Na een scherpe pass van Frietje kon Kets richting doel gaan en de keeper rustig omspelen en binnenschieten, 3-1.

De goed ingevallen Tim, kreeg nog een grote kans, maar schoot tegen de snel uitlopende keeper aan.
Niet veel later ging Kets goed door en werd binnen de 16 over de knie genomen, penalty.
Ben Vossen ging achter de bal staan en schoot zuiver binnen, 4-1.

Tim kreeg daarna nog een goede kans, maar zijn schot werd met kat achtige reactie over de lat verwerkt.
Maikel ging goed door en sneed door de verdediging, maar op de rand 16 vergat hij de bal.

De laatste kans van de wedstrijd was voor DESM. De vrije trap op ongeveer 20 meter ging in de muur. De rebound daarna ging rakelings langs de kruising.

Na het eindsignaal had Gwen vrijdags goed opgelet en trok zijn shirtje uit. Op de zijlijn waren ze bang dat hij zijn shirtje ging wisselen met iemand van DESM, maar hield het goed in zijn hand vast.

Komende zondag spelen de boys uit op de nieuwe accommodatie van DFO. Waarna de boys een weekend rust hebben.